megfeszültek

2021.05.16. 15:30

Húzták, cipelték, pakolták a súlyokat az erős emberek

Hat versenyszámban mérkőztek meg az erős emberek szombaton Rádpusztán. A hét állomásos Prémium liga első fordulójában tizenkét versenyző, több tonnányi súlyt mozgatott meg néhány óra alatt.

Marosi Gábor

Fotó: Nemeth_Levente

A viadal a kamionhúzás számmal kezdődött, teherautó helyett azonban egy tizennégy tonnás tűzoltót kellett húsz méterrel arrébb cipelni. A versenyzők kötél és hám segítségével tudták megmozdítani a nehéz járművet. Miután teljesítették a feladatot jöhetett a magasba dobás, melyhez különböző súlyú söröshordókat kaptak a részvevők. Az erőpróbát nehezítette, hogy a versenyzőknek homokos talajon kellett végrehajtani a versenyszámot.

 

Harmadjára a rönknyomás következett. A fej felé kellett emelni egy nehéz tárgyat, majd a sípszóig, legalább egy másodpercig kitartani. A negyedik versenyszám igazán megterhelő volt. A lengő cipelés elnevezésű feladat első tíz méterén 380 kilót kellett megmozgatni, majd visszafelé 420 kilónyi súlyt akasztottak az erős emberek nyakába. Ezután egy 380 kilós kereket időre, négyszer átforgattak a versenyzők, majd következett a befejező szám. A Prémium liga utolsó feladatában hatalmas kőgolyókat különböző magasságú felületre kellett rátenni.

 

A rádpusztai fordulót Juhász Péter mádi versenyző, kétszeres országos bajnok nyerte. Második a bölcskei Molnár Zsolt, míg a harmadik, Boros Adrián miskolci versenyző lett. Mounier Stephane a rendezvény szervezője elmondta: a következő fordulót június 5-én Mádon tartják, az utolsó megmérettetést – egyelőre titkos helyszínen – szeptember 24 és 26-a között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában