fotók

2021.05.21. 13:24

Közösen komposztálhatnak a Petőfi ovi környékén élők

Közösségi komposztálást hirdettek meg Kaposváron, elsőként az országban. Még kilenc nagyváros követi majd a példát egy országos akció, a HungAIRy Life IP projekt keretében.

K.G.

Szita Károly polgármester a kampányindítón arra hívta fel a figyelmet, hogy évente 8-12 ezer magyar ember hal bele a légszennyezettség következményeibe, amihez az avar és a zöldhulladék illegális elégetése is hozzájárul. Az idén tizenötször gyűjtik a zöldhulladékot a városban, és minden családi ház kapott komposztáló ládát, ha az ott élők kérték. A komposztálást most bevitték a társasházi övezetbe, és közösségi mozgalmat indítottak. Az első ilyen komposztládát a Petőfi óvodánál, a Honvéd és a Petőfi utca közötti átjáróban helyezték el.

Az átadáson Kovács Katalin, az önkormányzat környezetfejlesztési igazgatója hangsúlyozta, hogy a lakóközösségeket személyesen keresik fel, hogy megtanítsák a komposztálást a szemléletformálás jegyében. Dér Tamás alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője is köszöntötte a lakókat, és kifejezte a reményét, hogy a vasárnapi ebéd maradéka már a komposztálóban végzi a panelházak között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában