móka és kacagás

2021.05.30. 15:06

Süsü és Paprika Jancsi is gyereknapon mulatott

Újra benépesült a kaposvári Vaszary Park, több száz család fedezte fel a nemzetközi gyermeknap alkalmából a különleges nép játékokat és a színes programokon is részt vettek. De nem csak Kaposváron, hanem megyeszerte várták a kicsiket számos meglepetéssel. Süsüvel is lehetett találkozni a gyermekek nagy örömére.

Góz Lilla

Fotó: Nemeth_Levente

A legkisebbek fülig érő szájjal a kosárhintában élvezték a vasárnap délelőtti napsütést.

Jó pár kör megtétele után pedig a számukra kínált sok-sok játék közül választottak egy újat a kaposvári Vaszary Parkban. – Fel kell kötnünk a nadrágot, egyik helyről rohanunk a másikra, Luca lányunk mindent ki szeretne próbálni – mesélte az egyik édesanya, míg gyermeke már vidáman integetett a légvárban ugrálva. A fiúk pedig a Paprika Jancsi Csúzlizdája felé vették az irányt, ahol kipróbálhatták kézügyességüket. A lányok kezén világítottak a színesebbnél színesebb csillámtetoválások, a kezükben pedig büszkén mutattak lufiállataikat.

 

– Nagyon tetszettek ezek a játékok, mindet kipróbáltam, a lufis bácsitól méhecskét, a testvérem pedig kutyust kapott – mondta el F. Néber Emma, aki izgatottan várta nagymamájával és húgával a bábelőadást. Ezúttal a Dobronka cirkusz világszám előadását láthatták a gyerekek. A vásári marionett bábokat tátott szájjal bámulták a legkisebbek is. – Péntek óta számos előadással vártuk a gyerekeket és minden szombat estére szeretnénk a nyár folyamán is mutatványosokkal, kiskoncertekkel, vásári bábjátékkal kikapcsolódást kínálni a családoknak – sorolta Pályi János, a Bábszíntér művészeti vezetője. Vig Tamás és felesége három éves kislányukat hozta el a kaposvári gyermeknapra. – Nagyon örülünk, hogy a járványhelyeztet követően kimozdulhattunk, Emma először lát bábelőadást és ha tetszik neki, szeretnénk a hétvégénként is elhozni ide – mondta el Vig Tamásné. A Kaposvárimami Egyesület is részt vett a programszervezésben, nem véletlenül, hiszen a szervezet elnöke is édesanya. – Mindig megünnepeljük a gyereknapot, palacsintasütés és a kedvenc menü jár ebédre, de kirándulunk is és ha vannak programok, azokra is szívesen ellátogatunk – mondta el Patakné Csordás Gyöngyvér. Szalay Lilla, az Együd Árpád Kulturális Központ igazgatója kiemelte: nagy öröm számukra az a sok mosolygós gyermek, akiknek boldogan szerveztek programokat, hiszen ez a vasárnap róluk kell, hogy szóljon.

 

Nem csak Kaposváron, hanem számos somogyi településen is meglepetésekkel kedveskedtek a gyerekeknek. – Balatonbogláron a kikötőnél légvár, trambulin, bugee jumping és kézművesek foglalkozások várták a gyerekeket – mondta el Vécsei Mihály, a programok szervezője. De a legjobban mindenki Süsünek örült, aki szombaton és vasárnap is fánkkal lepte meg a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában