Magyar Falu Program

2021.05.07. 09:46

Megállt az elvándorlás a falvakból Somogyban is

A támogatásoknak köszönhetően egyre többen döntenek úgy, hogy somogyi falvakban telepednek le.

Marosi Gábor

Fotó: Muzslay P.

Egyre több településen emelkedik a népességszám, mondta Gyopáros Alpár, a Modern Települések Fejlesztéséért Felelős Kormánybiztos csütörtökön Szilvásszentmártonban.

A politikus a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a Magyar Falu Program 2018-as indulása előtt 2500 olyan település volt Magyarországon, ahol csökkent a lakosság száma, ebből azonban az elmúlt két és fél évben ezer helyen gyarapodott a népesség.

A kormánybiztos kiemelte: az elmúlt két évben 8 milliárd 700 millió forint értékben nyolcszáz nyertes somogyi pályázója volt a Magyar Falu Programnak. A megyében 234 olyan település van, ahol igényelhető a falusi családi otthonteremtési kedvezmény (csok), amely 2022 júniusáig biztosan folytatódik.

Gelencsér Attila, Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője az eseményen elmondta: a zselici falvakban megállt az elvándorlás, sokan szeretnének vidéken letelepedni, eladó ingatlant viszont szinte nem lehet találni. Hozzátette: választókörzetében az elmúlt öt évben több mint tízmilliárd forintnyi beruházás valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában