tisztább városért

2021.05.22. 14:00

Nemsokára már csak a regisztráltaknál gyűjtik a lomot Kaposváron

Az idén már csak azoktól viszik el a felességessé vált használati tárgyakat a somogyi megyeszékhelyen, akik március végéig regisztráltak. A kukásautóval a megadott címek alapján járják a várost, szedik össze a megunt tárgyakat.

Góz Lilla

Szilágyi Ádám, a Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: az újítás célja az volt, hogy közös lakókörnyezetünk egész évben rendezettebb képet mutasson. Május harmadikán kezdődött Kaposváron a házhoz menő lomtalanítás, és a tervek szerint hamarosan véget ér. – Több ezren jelentkeztek a honlapon, az ügyfélszolgálaton és az applikáción március végéig – mondta Szilágyi Ádám.

Hozzátette: nem szállítják el a veszélyes, építési-bontási, elektronikai, autóbontásból származó, zöld-, illetve kommunális hulladékot, ám ezek ingyenesen leadhatók a hulladékudvarban. Szilágyi Ádám kiemelte: egyre többen viszik be leginkább megunt bútoraikat a hulladékudvarba, csak tavaly több mint kétszer annyit szállítottak be, mint korábban. Mivel tavaly ősszel is volt lomtalanítás, most viszont kevesebb lomot szállítanak el az ingatlanok elől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában