helyben készül minden

2021.05.20. 09:00

Termelői piacra, ételkóstolóra is mehetünk a Krisna-völgybe

Megújult étteremmel és termelői vásárral várják a látogatókat a somogyvámosi Krisna-völgyben. Az enyhítéseket követően már a teljes templom és a tehenészet is bejárható, s július 16–18 között a búcsút is megtartják.

Góz Lilla

Fotó: LANG ROBERT

Nagyon várták már a Krisna-völgyben élők a nyitást. Több mint negyedszázada gazdálkodnak Somogyvámoson és a járvány alatt számos fejlesztést valósítottak meg, két 500 négyzetméteres fóliasátrat állítottak fel azért, hogy egész évben elláthassák a teljes közösséget.

– Már a tehenészet és a templom látogatható, s a napokban elkészült az éttermünk, ahol megújult környezetben kínáljuk a vegetáriánus ételeinket, köztük a hagyományos indiai szabdzsit – mondta el Jurkovics István, a Krisna-völgy kommunikációs referense. Hozzátette: készül egy járgányház is, ahol helyet kap egy különleges, ökör hajtotta malom, amellyel a Krisna-völgyben termesztett búzát fogják feldolgozni.

– Pünkösdvasárnapra termelői piacot szervezünk a szentély előtti Gauranga tér oldalában álló nagysátorban, ahol szezo­nális zöldséget, gyümölcsöt, kézműves kerámiákat, palackkerteket, hennát, a Krisna-völgy saját termékeit kínáljuk – sorolta a kommunikációs referens. Megjegyezte: teljes egészében kinyit Krisna-völgy, nem csak a piac, de a völgy teljes látogatható területét bejárhatják a vendégeik. Július 16–18-a között pedig a búcsút is megtartják végre az idén. Hamarosan elindítják a kertészeti tanfolyamokat, foglalkozásokat, valamint a lenkenderter­mesztést is folytatják.

Túl a nehezén, készül a búcsúra

Túl van a koronavíruson Fodor Kata, a Krisna-tudatú hívők közösségének kommunikációs referense. Ahogy beszámoltunk róla, a magyar fiatal áprilisban Indiában küzdött meg a vírussal. Nyolc napig volt magas láza, de a kezelések hatására jobban lett. A saját bőrén tapasztalta meg az indiai egészségügy összeomlását. Azóta valamelyest javult a helyzet, csökkent az új betegek száma és egyre több poszt-Covid-osztályt hoznak létre a kórházakban. Továbbra is csak az élelmiszert árusító boltok, gyógyszertárak, drogériák vannak nyitva. – Néha még köhögök, de egyre jobban érzem magam, ami a szent bazsalikomcseppeknek is köszönhető. Azt tervezem, hogy a Krisna-völgyi búcsúra hazatérek – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában