Helyi közélet

2021.06.28. 18:50

A kreativitást is díjazták a somogyi tanároknál

A Kaposvári Szakképzési Centrum már hagyománnyá vált Év diákja és az Év tanára díjkiosztó ünnepséget hétfő délután tartották a Csiky Gergely Színházban. Három kategóriában összesen 34 elismerést adtak át.

Harsányi Miklós

A résztvevők a díjátadó előtt a Variációk egy rablásra című darabot tekintették meg.

Azokat a tanulókat jutalmazták, akik kiemelkedő versenyeredményeket értek el, s a felkészítő tanárok is elismerésben részesültek. A díjazottak oklevelet, díszes kitűzőt és utalványokat kaptak ajándékba. A KSZC tíz iskolájába, öt településen – Kaposvár, Barcs, Nagyatád, Kadarkút, Tab – közel 5000 diák járt, s csaknem 500 oktató tanított. Weimann Gáborné főigazgató azt mondta: a Kaposvári Szakképzési Centrum megalakulása óta minden évben átnyújtja a díjakat. Az idei tanévben – új tematikus területként – az Év online tanára címet is átadták.

– Nagyon örülök, hogy bevezettük ezt, színvonalas pályázatok jöttek – hangsúlyozta. – S az derült ki, hogy a különleges körülmények között – amikor sokszor csak az online felületekre hagyatkozva történt oktatás – sok kreatív gondolat jött létre.

Weimann Gáborné arról is szólt: ebben a helyzetben az a legnehezebb, hogy azt megtalálják miként tudnak együtt dolgozni az oktatók és a diákok, s hogyan lehet motivációt adni számukra. S mi az, ami lelkesíti a fiatalokat, melynek révén elérték a szép eredményeket. A KSZC főigazgatója megköszönte a tanulók, az oktatók, az intézményvezetők és a technikai dolgozókon kívül a családok támogatását.

Az Év diákja 2021 díjat kapta: Plántek Zoltán János, a KSZC Lamping József technikum és szakképző iskola tanulója továbbá Béres Balázs, Domján Richárd, Tanács Zoltán, Szemesi Bence, Göcz Kevin László, Hatta Zalán, Papp Attila, Szűcs Lukács Martin, Fáncsi Alex Tamás, Szilágyi Gábor, Verkman Kata, Blum Vanda, Fodor Henrietta, Kovács Dominika és Jakabfi Laura, az Eötvös Loránd műszaki technikum diákjai. Az Év diákja elismeréssel jutalmazták Szitás Benjámint valamint Varga Rékát (Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum), s Krép Gergely Bence (KSZC Rudnay Gyula szakképző iskola), Béres Barbara (nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnázium) valamint Paluska Péter, a Dráva Völgyei Technikum és Gimnázium tanulója is ebben az elismerésben részesült.

Az Év online tanárait is megjutalmazták

Az Év tanára 2021 elismerést vette át Jezeri Tibor, a Lamping József technikum és szakképző iskola oktatója, Takács Szilvia, az Eötvös Loránd műszaki technikum igazgatója valamint a tanintézmény két oktatója, Kulcsár József és Retter Tamás. Díjat kapott Dohányné Végvári Anna, a Noszlopy technikum-, Madai Imre, a Rudnay Gyula szakképző iskola-, illetve Horváth Veronika és Bogdánné Basa Eszter, a nagyatádi Ady Endre Technikum oktatói.

Az Év online tanára 2021 kitüntetést Mike Gábornak, Laki Piroskának (Eötvös műszaki technikum), Balogh Eszternek (Széchenyi István technikum és szakképzőiskola), illetve Könye Szabolcsnak és Balázs Zsófiának (Noszlopy közgazdasági technikum) ítélték oda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában