beruházás

2021.06.07. 09:40

Marcaliba jön az egészségipar

Összesen több mint öt és fél milliárd forint értékben kezdődnek egészségipari beruházások Magyarországon, melyhez a kormány négymilliárd forintot meghaladó támogatást nyújt – jelentett be Varga Mihály pénzügyminiszter.

Marosi G.

A fejlesztés Somogy megyét is érinti, egy magyar cég, a Miller Industries Hungary Kft. Marcaliban kétmilliárd forintot fektet be, melyhez csaknem egymilliárd-kétszázmillió forint állami támogatást kapnak. A vállalkozás műtéti szetteket (egyszer használatos műtéti eszközök és izoláló szettek) és hialuronsav-termékeket gyárt majd.

Sütő László, Marcali polgármestere megkeresésünkre elmondta: a cég a városban található keleti ipari parkban vásárolt két egymás melletti, összesen több mint egyhektáros telket. A vállalkozás kedvezményes áron jutott hozzá a két területhez, mert az a céljuk, hogy minél több vállalkozás telepedjen le a városban.

– Nagy szükség van az ilyen cégre – hangsúlyozta a polgármester. – Ez a vállalkozás olyan huszonegyedik századi technológiát alkalmaz, amelyhez kevés, viszont nagyon szakképzett dolgozókra van szükség. Sajnos Marcaliban nincs elég munkaerő, a cégek alkalmazottainak negyven százaléka nem idevalósi, ezért a vállalkozások busszal szállítják a dolgozókat Marcali és több más település között – tette hozzá Sütő László.

Azt egyelőre még nem tudni, hogy a Miller Industries Hungary Kft. pontosan mikor kezdi el felépíteni az előállításhoz szükséges 5000 négyzetméteres gyártócsarnokot Marcaliban, viszont információink szerint körülbelül félszáz embernek adhatnak majd munkát a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában