hivatali megoldás

2021.06.30. 21:00

Játszanak, amíg apa dolgozik

Sonline

A kisgyermekes családok számára a Somogy Megyei Kormányhivatal munkahelyi gyermekfelügyeletet biztosít és játszóházat működtet annak érdekében, hogy a nyári szünetben, illetve egyéb szünetekben, vagy majd az iskolai tanórák után a dolgozók gyermekei biztonságos felügyelet alatt töltsék azt az időt, amíg szüleik dolgoznak. A kormányhivatal a Nagy Imre téri irodaházában egy 180 négyzetméteres játszóházat is kialakított.

– A gyermekfelügyeletet a dolgozók munkarendjéhez igazodva biztosítjuk kettő pedagógussal a gyermekek életkori sajtosságainak megfelelően kialakított helyiségben – tájékoztatott dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott.

A kisebb gyermekeket játszósarok, mesenézési és pihenési lehetőségek, a nagyobbakat négy felszerelt számítógéppel, tabletekkel informatikai rész várja. A játékokat, könyveket a szülők biztosították. A gyerekek kinti programokon is részt vesznek parkokban, a Desedán vagy az Erdők Házában.

A gyermekfelügyeletet a nyári időszakban biztosítja a hivatal, ám igény esetén a tanév alatti délutáni időszakban is megszerveznék majd.

Fotó: Kovács T.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában