egészségünkért

2021.06.29. 20:00

Semmelweis-napi ünnepségen köszönték meg az egészségügyi dolgozók munkáját

Semmelweis-napi ünnepséget rendeztek kedden délután a Városháza dísztermében. Szita Károly, Kaposvár polgármestere köszöntötte az egészségügyi dolgozókat, s összesen 12 díjat adtak át.

Harsányi Miklós

– Mindannyian érezzük, hogy az idei találkozó eltér az eddigiektől – hangsúlyozta Szita Károly, Kaposvár polgármestere. – Ha belegondolnak, a világ is más lett egy esztendő alatt. Laikusként el se tudjuk képzelni azt, hogy mi mindenen mentek keresztül a mögöttünk hagyott bő egy esztendőben. Persze kaptunk híreket, figyeltük az eseményeket, sokaknak személyes tapasztalatuk is lett az egészségügyi intézményekben zajló küzdelemmel kapcsolatban. A rengeteg betegről, a túlfeszített szolgálatról, a fizikai és lelki kimerülésről, a mindennapok részévé vált élet-halál harcról.

Amikor az oltás előtti hónapokban – természetesen betartva a különböző védelmi intézkedéseket –, de akkor is saját egészségüket kockáztatva indultak dolgozni nap mint nap. Az egészségügyi dolgozók helytállására utalva arról is beszélt: az a támogató szolgálat, amelyet nyújtanak, felbecsülhetetlen érték. Szita Károly valamennyi kaposvári nevében megköszönte a szakemberek kitartását, odaadását, s azt kívánta, hogy a következő hetek, hónapok már a feltöltődés jegyében teljenek.

A Semmelweis-nap alkalmából, az egészségügyi alapellátásban végzett munkája elismeréseként díjazásban részesült: Bakocs Kármen házi gyermekorvosi asszisztens, Bíró Éva, a Kaposvári Mentőállomás adminisztrátora, Csimáné Zsiga Judit fogorvosi asszisztens, Farkas István háziorvos, Kodela István házi gyermekorvos, Simon Éva fogorvos, Elekné Habling Andrea háziorvosi asszisztens, a Kaposvári Iskolavédőnők, a Kaposvári Mentőállomás Dolgozói Közössége valamint Schiffererné Magyar Antónia területi védőnő.

Ketten címzetes főorvosi címet kaptak

Az egészségügyi alapellátásban 20 éven keresztül folyamatosan végzett munkájukért címzetes főorvosi címet kapott Schmidt György házi gyermekorvos és Galambos Erzsébet iskolaorvos.

– Közösségünk is különleges időszakon van túl – mondta lapunknak Tamásné Pap Edit iskolavédőnő. – 1983 óta dolgozom, s két iskolában, a Táncsics gimnáziumban valamint a mezőgazdasági középiskolában látom el a feladatomat. Fontosnak érzem a szakmai ismeretek megújítását, s időről időre továbbképzésen veszünk részt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában