autócsodák

2021.07.25. 16:00

A hétvége a Volkswagenről szólt Hajmáson

A Zselic völgyében első alkalommal szervezték meg a Somogyi Nyár Nemzetközi Volkswagen Fesztivált.

Marosi Gábor

Az eseményen mintegy százötven autót állítottak ki a szervezők. A legrégebbi járművek az 1953 és 1957 között gyártott ovál ablakos bogarak voltak.

 

Hudák Mihály a rendezvény főszervezője elmondta, azt szeretnék elérni, hogy minél több fiatal megismerje a régi járműveket és úgy rajongjanak az autókért, mint a mostani 50 évesek. – Természetesen a másik küldetésünk, hogy minél több külföldi megszeresse hazánkat, a somogyi tájat és a kiváló magyar gasztronómiát – mondta a főszervező.

A fesztiválra Szlovéniából és Erdélyből is érkeztek résztvevők. A bogár hátú kocsik mellett transporter és golf típusú autók is bemutatkoztak Hajmáson. A szervezők elmondták, az egyik szlovén autó kétezer kilométeres túra után érkezett meg Somogyba. A fesztivált több kísérő program színesítette. Az autósoknak lehetőségük volt arra is, hogy kedvenc járművükhöz alkatrészeket vásároljanak. A háromnapos esemény vasárnap ér véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában