hivatalos

2021.07.09. 14:00

Bagossy Brothers koncert is lesz az idei KÁN-on

A tavalyi járványhelyzet okozta kimaradás után, október 1-3  között újra megrendezik a XIV. Kaposvári Állattenyésztési Napokat. A Dunántúl legnagyobb szakmai rendezvénye minden korosztályt megszólít.

Turbéki Bernadett

Ötven kiállítót várnak a rendezvényre. A KÁN fő témái között szerepel a hazai agrár felsőoktatás átalakulása, amelynek szerves része a MATE kaposvári campusa. A másik sarokpont pedig a fiatal generációk megszólítása lesz. Abban a reményben, hogy a szakma utánpótlása is közöttük lehet, az ország huszonkét intézményből, ezer fiatalt hívnak meg. Azoknak, akik viszont már az állattenyésztési ágazatban tevékenykednek, számos programot tartogatnak. Huszonötezer látogatót várnak az eseményre.

– A tudományosság, a szakmaiság szavak szerepelnek a rendezvény mottójában. A célunk az, hogy a kutatók és a gyakorlati szakemberek között egy párbeszéd jöjjön létre, egymás munkájának segítése érdekében. Olyan megoldásokat szeretnénk találni, amelyek a fejlődést szolgálják – mondta Kovács Melinda tudomány – és minőségbiztosítási rektorhelyettes. Ebben a szakmai együttműködésben nyújt majd segítséget a 32. Nyúltenyésztési Tudományos Nap, a XXII. Kaposvári Baromfitenyésztési Szimpózium, a ONE Health Szakmai Nap, a Sertés Egészségügyi Workshop, és a Halászati kerekasztal, valamint a Vadgazdálkodási Nap rendezvénye a KÁN ideje alatt. A legtöbb érdeklődőt azonban arra a fórumra várják, amelynek témája a vidékfejlesztés lesz.

– Az Európai Unió új költségvetési ciklusában megháromszorozódik a vidékfejlesztésre szánt összeg: 4265 milliárd forint jut majd a fejlesztésekre. Magyarországon már létre hozták azt a szakmai bizottságot, amely a forrás felhasználási lehetőségeiről dönt. Kiemelt programként egy a témába vágó vitaindító fórum is szerepel a Kaposvári Állattenyésztési Napok kiemelt rendezvényeként – árulta el Gyuricza Csaba, rektor.

Minden korábbi helyszínt bevonnak

A rendezvény keretében a régió legjobb díjugratóinak szurkolhatunk. Húsz néptánc együttesnek tapsolhatunk a Csoóri Sándor Népművészeti Fesztivál keretében. Bulizhatunk a fedett lovardában a Bagossy Brothers zenéjére. Természetesen a gyerekekről sem feledkeztek el a szervezők: az élményligetben solymász, pákász, és agárbemutatóval várják őket. A színpadon országos hírű előadók lépnek fel. A fedett lovardában pedig lovasprogramoknak örvendhetnek a látogatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában