vízparton

2021.07.01. 18:40

Milliárdokból újul meg a Deseda és környezete

A következő két évben összesen egymilliárd forintot fordítanak majd a Deseda fejlesztésére, jelentette be Szita Károly, aki a halőrház és rendezvényközpontba hívta konzultációra a horgászokat, a környékbeli civil szervezeteket, a toponári és kaposfüredi lakókat.

K.G.

Fotó: Lapat Lili

A vízminőség javításával nem várhatnak tovább, mert ez meghatározza a tó sorsát, mutatott rá a polgármester. Ezért a legtöbb forrást erre fordítják majd a jövőben. Kezdésként részletes üledék és vízminőség felmérést készítenek. Rengeteg hordalék van a vízben, ezért a tavi uszadék csökkentését írták elő.

A strand fürdőterületének minőségi fejlesztésébe fognak. Homokos plázst, pancsolót, látványelemeket, valamint partvédő műveket építenek. Az önkormányzat a kemping teljes felújítását tervezi, erre a célra 2 milliárd forintot költhetnek a kormány Modern Városok Programjának jóvoltából.

A kemping tervei elkészültek, hamarosan kivitelezőt keresnek. Diákszállót is építenének itt, hogy nyári táborokat tarthassanak. Még ebben az évben elkezdődik egy új híd építése az arborétumhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában