fejlesztés

2021.07.13. 12:00

Sószobában szól már a mese a böhönyei oviban

Sószobát alakítottak ki a böhönyei Gézengúz óvoda fejlesztőtermében. A Magyar Falu Program pályázatból megvalósult beruházással a napokban készültek el. Az óvodába száztíz gyermek jár.

Andricz Gabriellla

– Amióta az intézmény vezetői feladatait ellátom, folyamatosan törekszünk a fejlesztésekre. Nyomon követjük a pályázati lehetőségeket, amelyeknek megvalósításában a szülők is kiveszik a részüket. Már két éve szerettük volna létrehozni a sószobát, de a járvány miatt azok a rendezvények, amelyek az alapítványunk bevételét növelték volna, sorra elmaradtak – mondta lapunknak Mezőfi Attiláné a böhönyei Gézengúz Óvoda és a Bóbita Bölcsőde vezetője. A Magyar Falu program keretében sikerült pályázniuk egymillió forintra, amely fedezte a költségeket. Egy somogyudvarhelyi vállalkozó készítette el parajdi sókristályokból a sófalat, amely színes fénnyel megvilágítva és minőségi borovi fenyővel burkolva kelt kellemes hatást.

– Amint elkészült a szoba, rögtön birtokba is vették a gyerekek. Nem csupán a légúti megbetegedések megelőzésére és kezelésére alakítottuk ki a helyiséget, hiszen az egésznek egy olyan hangulata van, ami a megnyugvást, a lecsendesedést szolgálja. Napi szinten több csoport is bejön ide egy mese erejéig, illetve ha úgy érezzük, hogy „túlpörögtek” a gyerekek, alkalmat adunk nekik arra, hogy itt megnyugodjanak – tette hozzá az intézményvezető, és elárulta azt is, hogy a legutóbb a ballagási műsor előtt is a szobában töltöttek pár percet a gyerekek, és ezután egy csodálatos műsorral köszöntötték a szüleiket.

A böhönyei óvodába a környező településekről, Tapsonyból, Nemeskisfaludról, Szenyérből és Nagybajomból is járnak át gyerekek. – Következő tervünk egy erdei tanösvény kialakítása az udvaron, taposóösvénnyel és madárfaj-ismertetővel, amelyhez már megvannak a terveink, és az anyagi forrás is, amit egy másik sikeres pályázatnak köszönhetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában