félelem

2021.07.23. 16:00

Tavainkért aggódik az LMP

Aggasztónak tartja természetes vizeink, tavaink állapotát a Lehet Más a Politika, az ellenzéki párt szerdán Kaposváron erről tartott sajtótájékoztatót.

K. G.

Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke azt hangsúlyozta, hogy mindenütt beépítik tavaink környékét, ám igazságtalannak tartja, hogy a beruházásokkal olyan nagyvállalkozók jutnak uniós és kormányzati támogatásokhoz, akik erre nem szorulnak rá. Szerinte luxuslakóparkok és luxusüdülők épülnek, de ez csak a vagyonosabb rétegeknek kedvez. Környezetvédelmi szempontból aggályosnak tartja a folyamatot, és szerinte ehelyett a magyar kis- és középvállalatoknak kellene kedvezni.

A Deseda helyzetére hívta fel a figyelmet Szendefy Mária, aki a párt képviselőjelöltje Somogy megye 1-es számú egyéni választókerületében az ellenzéki előválasztáson. Értékelése alapján évek óta gond van a tó vízminőségével, rendkívül algás, fürdőzésre nem alkalmas. Amíg ez a probléma nincs megoldva, szerinte nincs értelme a desedai kemping újranyitásának, de ha igen, akkor építsék helyi vállalkozók.

Címkék#tavak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában