hűsölés

2021.07.20. 09:00

Nem jött meg a medence, hát apu csinált egyet

Gumiabroncsokból készített kerti medencét egy kiskorpádi apuka.

Turbéki Bernadett

A család eredetileg jakuzzit szeretett volna vásárolni, ám a technika ördöge tett arról, hogy az e-mail, amelyben az ehhez fűződő ajánlat érkezett, eltűnt. Az idő és az időjárás azonban szorította a családot, a hőség a nyakukon volt, így inkább elővették kreativitásukat, és két régi gumiabroncsot egy traktorról.

– Minden tudás forrása ott van már az interneten, lépésről lépésre lehet megtanulni mindenféle fantáziadús alkotás létrehozását. A világháló egyik videómegosztó csatornáján találkoztam ezzel a megoldással – mondta Glacz Róbert, aki három gyermekének kerti pancsolómedencét készített a traktorabroncsokból.

– Csupán egy erősebb, mezőgazdasági fóliát kellett beszereznem hozzá. A tetejére pedig falapot rögzítettem, mert a gumi felforrósodik és ráadásul fog is, ne legyen feketébb senki tőle – árulta el a kulisszatitkokat a háromgyermekes édesapa, aki úgy négy óra leforgása alatt készítette el a család hűsítő örömét.

– Figyelnem kellett rá, hogy egyenletes legyen alatta a terep, ne álljon ki kő, vagy tuskó belőle, ami balesetveszélyes lenne.

– A házilag készült medence alá építkezésből maradt hungarocell lapokat tettem, hogy szigetelve legyen és mondjuk egy vakond se tegyen kárt a fóliában alulról – részletezte a felépítmény összetevőit. A csaknem két méter széles abroncsok vízmélysége 80 centiméter, a gyerekek azonnal kedvenc helyükké avatták az újrahasznosítás jegyében készült kreatív medencét, amelyben ugrálva hűsölnek a legforróbb nyári napokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában