Csiky Gergely Színház

2021.08.23. 17:30

Közel teljes védettséggel és reményekkel telve várják az új évadot

A Csiky Gergely Színház csaknem teljes társulata felvette a koronavírus-elleni védőoltást, mondta Fülöp Péter igazgató a teátrumban rendezett társulati évadnyitó ülésen hétfőn. Az intézmény vezetője arról is beszélt, hogy október elsejével jogilag is egybeolvad a színház és az Együd Árpád Kulturális Központ.

Marosi Gábor

A nyáron is folyamatosan dolgoztak a kaposvári színház munkatársai. Az elmúlt időszakban mintegy háromezer ember előtt léptek fel az ország különböző településein. Fülöp Péter elmondta, a nézők visszajelzései alapján minden előadás jól sikerült, ezért 2022 nyarán is sok elfoglaltsága lesz majd a színészeknek.

– Nem tudok elmenni amellett, hogy vár ránk egy újabb hullám, ami befolyásolja majd az életünket – hangsúlyozta Fülöp Péter. – Nagyon büszke vagyok arra, hogy a társulat átoltottsága közel száz százalékos. Köszönöm mindenkinek a felelősségvállalást és azt ahogyan ezt a helyzetet kezeltétek – mondta a színház dolgozóinak Fülöp Péter.

A színház igazgatója kiemelte, lehetőséget lát abban, hogy a teátrum és az Együd Árpád Kulturális Központ összeolvad és ezután közösen dolgoznak tovább. Az évadnyitó ülésen köszöntötték a színház azon dolgozóit, akik idén kerek évfordulót ünnepelnek. Hunyadkürti Györgyöt születésének hetvenedik évfordulóján, Tóth Gézát a hatvanadikon köszöntötték. Fülöp Péter azt is elmondta, hogy a színház felújítását végző ZÁÉV Zrt. Magyarország legszebb középülete nívódíjra jelöli a kaposvári teátrumot.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere a társulati ülésen elmondta, 2019-ben adták át a felújított épületet. A koronavírus-járvány miatt viszont még egyetlen évadot sem sikerült befejezni. A város vezetője köszönetet mondott a színház dolgozóinak azért, hogy a pandémia idején sem hagyták előadás nélkül a kaposváriakat, hanem több helyszínen szerveztek színházi esteket. Szita Károly hozzátette, vélhetően a következő évadban nem kell majd bezárni a színházat, az előadásokat azonban védettségi igazolvánnyal lehet majd látogatni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában