szép befejezés

2021.08.14. 10:03

Óriási amurral búcsúztak a fiatal pecások a Desedától

Nyolc héten át várták a gyerekeket a desedai nyári horgásztáborban, amely pénteken zárult. Farkas Szilárd, a tábor vezetője lapunknak elmondta: a 7–10 év közötti fiúk és lányok napközis és bentlakásos tábor közül választhattak.

Góz Lilla

rbsh

A somogyi gyerekek mellett érkeztek pecások az ország több tájáról, például Békéscsabáról is. Többen már visszatérő táborozók, évek óta ellátogatnak a Desedára a nyári szünidőben.

– Igyekeztünk minél vonzóbb programot összeállítani, sok élmény, kaland várta a gyerekeket, a horgászati alapismeretek megtanulása és a gyakorlati foglalkozások mellett túra, lézerharc és számháború is kiegészítette a desedai pecatábort – mondta el a táborvezető. Megjegyezte: ötödik éve szervezik meg heti váltásban a táborokat, idén is több száz gyermek ismerkedett meg a horgászattal a nyolc turnusban.

Pénteken hagyományosan háziversennyel zárult a tábor, a legjobb horgászok kupával és éremmel térhettek haza. A csütörtöki éjszakai horgászat is sikeres volt, 13 kilós amur és tízkilós ponty került a gyerekek horgára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában