közösség

2021.08.16. 18:00

Újra piknikeztek egy év kihagyás után Marcaliban

Az elmúlt évben a koronavírus-járvány miatt elmaradt, ám idén, immár ötödik alkalommal megszervezték a Polgári Pikniket és Ezermester Találkozót, melyen helyi és környékbeli termelők is bemutatkozhattak.

Kiss Kálmán

Idén nem a megszokott helyen, a piac melletti alakulótéren, hanem a Kossuth utcai kamionparkolóban tartották a találkozót. Szaka Zsolt, a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület elnöke elmondta a megnyitón, hogy a rendezvény régi helyszínére nem kaptak engedélyt a várostól, így esett a választás erre a területre.

A résztvevők a jó hangulatú műsorok közepette megkóstolhatták a helyi és a vidéki önkormányzatok által delegált főzőcsapatok ételeit és italait. A pikniken volt ezermester-találkozó, de veterán járművek seregszemléje is várta az érdeklődőket, csakúgy mint termelői piac, kirakodóvásár, valamint egészségügyi szűrés.

A Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület által szervezett pikniken a főzőverseny győzteseit többen is zsűrizték Balatincz Krisztina, kelevízi polgármester vezetésével. A díjakat a védnökök, szervezők képviselői, köztük Biró Norbert megyei közgyűlési elnök, Móring József Attila országgyűlési képviselő, Huszti Gábor megyei közgyűlési alelnök és Szaka Zsolt adták át.

Fotó: Kiss Kálmán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában