Race To Zero

2021.09.28. 13:42

A klíma védelmének érdekében járt Kaposváron a brit nagykövet

Kaposvárra látogatott a brit nagykövet. Paul Fox, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete.

Góz Lilla

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A Városházán tartott bő egy órás megbeszélésen vett részt, amelyen Szita Károly polgármesterrel a klímavédelemről, a migrációról és a koronavírus járványról is tanácskoztak. Kaposvár polgármestere elmondta: a somogyi megyeszékhely is csatlakozott a Race To Zero környezetvédelmi programhoz, amelynek Nagy-Britannia lesz az elnöke.

– Kaposvár az Under 2 programban vállalta, hogy 2050-re a káros anyag kibocsájtást 80 százalékkal csökkenti, ami jelenleg 58 százalékon áll, továbbá a Race To Zeroban pedig a karbon semlegességet kívánjuk elérni, valamint az éttermek esetében újrahasznosított csomagolást vezetünk be – tette hozzá a polgármester. Paul Fox látogatásán elmondta: fontosnak tartotta, hogy a főváros mellett Kaposvárra is eljöjjön, ugyanis a város példát mutat a klímavédelemben. Kiemelte: a jövőben szeretné, ha a város és a brit nagykövetség kapcsolata szorosabbá válna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában