fotók

2021.09.14. 19:30

Az őszi Balaton ízeivel telt meg a gasztrokomp

Indul az őszi-téli gasztrofesztivál-szezon, a Balatoni Kör tagjai októbertől ismét megmutatják, miért is számít a hazai gasztronómia egyik központjának a Balaton. Ennek ízelítőjeként kedden Szántód-révből futott ki a gasztrokomp, fedélzetén az ősz régiós ízeivel.

Kolumbán Tünde

A kompon különleges fogásokkal, szép borokkal, pálinkákkal vagy éppen a szezonális gyümölcsök legjavából készült süteményekkel mutatták meg a Balatoni Kör képviselői, hogy a régió ízeivel és illataival szinte gyerekjáték rabul ejteni a vendégeket. A Balaton két partja között ringatózó kompon a Siófoki Szakképzési Centrum diákjai is újra megmutatták, hogy van helyük a profi vendégvárók között.

A korábbi Gasztropiknikek után új néven indulnak újra a Balatoni Kör gasztroeseményei, október 9-én Siófokon startol a Kóstold Körbe névre keresztelt rendezvénysorozat, ami jövő áprilisig minden hónapban más-más tóparti településre viszi el a régió legjobb éttermeinek, borászatainak, pálinkafőzőjének vagy éppen cukrászdáinak kínálatát azzal az üzenettel, hogy az elkövetkező hónapokban sem áll le a balatoni turizmus. Sőt, fókuszba kerülnek a régió értékei.

A keddi Gasztrokomp rendezvény ízelítőt nyújtott abból, hogy miért érdemes a nyári csúcsszezonon túl végigzarándokolni az egész éves nyitvatartásra és a minőségi vendéglátásra felesküdött Balatoni Kör-tagokat és azokat a vendégvárókat, akik a Kóstold Körbe kiadványban jó szívvel ajánlják egymást. Szilágyi Lajos, a kör elnöke szerint a nyári tömegturizmust követően az őszi-téli időszakban szerethetőbb arcát mutatja a Balaton, ami annak is köszönhető, hogy a házigazdáknak több ideje jut a vendégekre. Szilágyi Lajos a kompon arról is beszélt, igyekeznek a jövőben még többet tenni azért, hogy a Balatonra ne csupán hétvégi úti célként tekintsenek a vendégek. – Júniusban az árak körül kialakult mizéria nem tett jót a Balaton vendéglátásának – húzta alá.

A kör tagjainál, illetve a Kóstold Körbe kiadványunkban ajánlott helyeken nemcsak ár-érték arányban, de nemzetközi viszonylatban is megálljuk a helyünket – jelentette ki a Balatoni Kör elnöke, aki úgy fogalmazott: büszkék arra, hogy a Balatonra ma már a vendégek is Budapesttel egyenrangú gasztronómiai központként tekintenek. Jövőre mindemellett hangsúlyosabban szeretnék megmutatni, hogy a tóparton nemcsak minden évszakban, de a legkülönbözőbb időjárási körülmények között is találnak a vendégek olyan kulináris és kulturális élményt, amiért érdemes körbeutazni a tavat.

A Krúdy-iskola diákjai megidézték Dél-Amerikát

A kompon különleges fogásokkal, szép borokkal, pálinkákkal vagy éppen a szezonális gyümölcsök legjavából készült süteményekkel mutatták meg a Balatoni Kör képviselői, hogy a régió ízeivel és illataival szinte gyerekjáték rabul ejteni a vendégeket. A Balaton két partja között ringatózó kompon a Siófoki Szakképzési Centrum diákjai is újra megmutatták, hogy van helyük a profi vendégvárók között. A krúdys fiatalok dél-amerikai ihletésű fogással rukkoltak elő, avokádóágyra fektetett, érlelt harcsából készült szendviccsel és pohárdesszertekkel készültek.

Az már biztos, hogy az októberi siófoki esemény után novemberben Köveskálon, decemberben Balatonfüreden, míg januárban Zamárdiban kell majd keresni a Balatoni Kör közel 50 tagját felvonultató Kóstold Körbe-rendezvénysorozat egyes állomásait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában