eredmény

2021.09.22. 15:06

Megszavazták, marad a Balaton Sound Zamárdiban

Lezárult Zamárdiban a közvélemény-kutatás arról, hogy a következő három évben megrendezzék-e a településen a Balaton Sound fesztivált.

Góz Lilla

Szeptember 22-én, szerdán közjegyző és a Sziget Zrt. képviselőinek jelenlétében bontották fel a szavazóurnákat. A szervezők tájékoztatása szerint a konzultációban a helyiek több mint 50 százaléka vett részt és az eredmény szerint a többség, mintegy 80 százaléka arra szavazott, hogy Európa egyik legismertebb fesztiváljának az elkövetkező három évben továbbra is Zamárdi adjon helyet. Mint ahogy korábban beszámoltunk róla: kérdőív segítségével mérték fel Zamárdiban, hogy támogatják-e a helyiek a fesztivált, amely komoly bevételt jelent a településnek.

Azok vehettek részt a véleménynyilvánításban, akik 18 életévüket betöltötték, állandó helyi lakosok vagy tartózkodási engedéllyel rendelkeznek. Szeptember elején lakossági fórumot tartottak a szervezők. Az önkormányzat azt kérte, hogy a fesztivál öt helyett négy napos legyen és június végén rendezzék meg. Az augusztus végi Strand Fesztiválról majd később tárgyalnak. – Nagy elismerés számunkra, hogy Zamárdi lakosai úgy döntöttek, hogy ragaszkodnak a fesztiválhoz, ez visszaigazolás számunkra, hogy egy ilyen kaliberű rendezvény nem csak a fesztiválozók számára megkerülhetetlen esemény, de a helyiek is büszkék arra, hogy bekerültek a nemzetközi fesztivál vérkeringésébe, ezzel a helyi turizmust egy sokkal magasabb szintre emelve – mondta Fülöp Zoltán, a Balaton Sound főszervezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában