menetrend

2021.10.29. 14:00

Az ünnephez igazodnak a vonatok és a buszok

A MÁV-Volán-csoport járatai a mindenszentek ünnepéhez igazodva közlekednek.

H. M.

Mivel az átlagosnál nagyobb forgalom várható, a közlekedési társaság arra kéri az utasokat, hogy időben tervezzék meg az utazásukat, s indulás előtt tájékozódjanak a menetrendváltozásról. A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online és mobilon is kényelmesen megváltható.

A Máv-Start vonatai október 31-én, vasárnap az ünnepnapi, november elsején a vasárnapi, másodikán már a munkanapi menetrend szerint közlekednek. A MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága közölte: vasúti jegyváltáshoz az utasok ötszázalékos kedvezménnyel használhatják az automatákat, és tízszázalékos kedvezménnyel vehetik igénybe az online jegyvásárlást a megújult Elvirán vagy a MÁV-applikációban is. Az önkiszolgáló csatornákon történő jegyvásárlás nem jár személyes érintkezéssel, így az utasok csökkenthetik a fertőzés kockázatát is. A gyerekek, a családosok, a tanulók, a diák- és felnőttcsoportok, a nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményrendszerrel. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt október 29-én 10 órától november elsején éjfélig vehetik igénybe.

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik. Október 29-e tanítási szünetes munkanap, a hét utolsó munkanapja, szombat szabadnap, a nyári időszámítás utolsó napja, vasárnap munkaszüneti nap, a téli időszámítás első napja, november elseje, hétfő munkaszüneti nap, a hét első tanítási és munkanapját megelőző nap, november másodika, kedd a hét első tanítási és munkanapja, november harmadika, szerda tanítási nap, munkanapi rend alapján közlekednek a buszok.

A

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában