jótékonyság

2021.10.30. 11:30

Bárki ingyen elviheti a kaposvári ház elől a díszeket

Újabb jótékonysági akcióval készült a hétvégére Kálmánné Kovács Kata, aki a nyáron levendulával tömött szövetszíveket varrt és küldött ajándékba a Covid-járvány alatt megfeszített munkát végzőknek. Most temetői díszeket készített, amelyeket bárki ingyen elvihet a portája elől. Mindezt azért, hogy a halottak napi ünnep ne a pénzről szóljon.

Kovács Gábor

A Vadkörte utcai takaros ház előtt kis asztalka áll, rajta temetői koszorúkra emlékeztető díszek, melyeket saját kezével készített a ház asszonya. Felirat hirdeti, hogy bárki ingyen elviheti, ami megtetszett neki.

– Aki ismer, az tudja, hogy mindig azon töröm a fejem, hogyan tudnék segíteni másokon – mondta Kálmánné Kovács Kata. – Szerintem a halottak napja éppúgy szól a halottakról, mint az élőkről, és tükröt tart elénk, megmutatva azt, hogy mennyire mulandó az élet. De manapság, amikor minden annyira drága, és minden a pénzről szól, fel kell hívni a figyelmet arra, hogy az élet lényege az, hogy segítsünk egymásnak. Ha valakinek nincs pénze arra, hogy drága koszorúkat vásároljon, akkor nézzünk körül a természetben, ahol mindig találni alapanyagot.

– Korábban a kaposvári játszóterekre raktam ki textilbaglyokat a gyerekeknek, és karácsonyra is meglepetéssel készülök – mondta a fiatalasszony. – Az ingyen varrás továbbra is küldetés a számomra, a rászorulók kereshetnek, ha nincs pénzük varrónőre.

A temetői díszek már jócskán fogytak, jó visszhangja volt az ötletnek. Kálmánné Kovács Kata szeretné, ha mások is csatlakoznának a kezdeményezéséhez. Arra biztat mindenkit, ha látnak gondozatlan sírokat, lépjenek oda és helyezzenek el rajta díszeket, virágokat. Nagy esemény az életében, hogy párjával most örökbefogadó szülőként várakoznak, mert úgy érzik, hogy annyi szeretet van bennük, hogy saját gyermekük mellett másnak is gondos szülei tudnak lenni.

Fotó: Muzslay P.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában