öntudat

2021.10.14. 20:00

Kell még tenni a fogyasztói tudatosságért

Kolumbán Tünde

A fogyasztók öntudatra ébredése a központi témája az idei Internet Hungary konferenciának, ami ezen a héten zajlik Siófokon. Elhangzott, a fogyasztók képzettebbé és önérzetesebbé váltak, ezért ahhoz, hogy a cégek elérjék őket a zajos reklámkörnyezetben, már nem elég, ha algoritmusok figyelik a szokásaikat.

Csermely Ákos főszervező bevezetőjében úgy fogalmazott, nemcsak megérteni kell a fogyasztókat, hanem meg kell találni azt is, mikor kerülnek alkalomhoz illő döntési állapotba, merre irányítják őket a vágyaik. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke, Karas Monika a megnyitón többek között arról beszélt, hogy újra kellett gondolni az infokommunikációs és médiapiac működését, mert a közösségi média világában a felhasználói élmények iránti igények mind magasabb szintűvé válnak. Az információdömpingben azonban még sokat kell tenni a fogyasztói tudatosság eléréséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában