nyílt nap

2021.10.01. 14:00

Kitárta kapuit a boglári Mathiász

Három napon át várják az érdeklődő fiatalokat és felnőtteket a Siófoki Szakképzési Centrum Mathiász János Technikum és Gimnáziumába Balatonboglárra.

Góz Lilla

A Mathiász Napok rendezvénysorozaton az iskolában oktatott összes szakmát bemutatják. – Komoly hagyománya van a Mathiász Napoknak, mely az intézmény legnagyobb ünnepe közel húsz éve – mondta el Balog Krisztián, az iskola igazgatója. Hozzátette: ilyenkor szervezik meg a továbbtanulási tájékoztatókat, a Digitális Közösségi Alkotóműhelyben interaktív tanórán a fiatalok a robotprogramozást is megismerhették.

– Nagy örömünkre évek óta növekszik a tanulói létszámunk, több mint négyszáz nappali és felnőttoktatásban résztvevő diákunk van, s azt tapasztaljuk, hogy az informatikai és a szőlész-borász képzések a legnépszerűbbek – mondta el Balog Krisztián. Megjegyezte: pénteken reggeltől harmadik alkalommal rendezik meg a MathiászLAN partyt, a fiatalok a hálózatba kötött számítógépeken különböző játékokban mérhetik össze tudásukat.

Második alkalommal rendezik meg a Mathiász Napok keretében a tangazdasági napokat. – A kertész, mezőgazdasági gépész és szőlész-borász szakmákat mutatjuk be csütörtöktől szombatig – mondta el Országh Bernát, a tangazdaság vezetője. Hozzátette: szüretelőkombájnt, erőgépeket és egy muzeális Dutra traktort is kipróbálhatnak az érdeklődők. A borházban a szőlőfeldolgozás fázisait ismerhetik meg, de közben az ültetvényeken is folyik a munka, az őszi talaj-előkészítések zajlanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában