hétvégi program

2021.10.13. 10:24

Különleges főzőversennyel vár Rádpuszta

Október 16.-án, a Balatonlelléhez, Balatonszemeshez közeli Rádpusztán kerül sor az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás „Halat vadat, s mi jó falat” kísérőrendezvényének keretein belül lebonyolítandó főzőversenyre.

Barkóczy László

A verseny tulajdonképpen „Bajnokok Ligája” lesz: a legprofibb főzők részvételével betekintést nyerhetnek az érdeklődők a vaddisznópörkölt és halészlé készítés tudományába, majd meg is kóstolhatják az elkészült ételeket. Halfőzés területén bajai nagymesterek vetélkednek majd, vaddisznót pedig többek között Bíró Lajos séf is készít, aki számtalan elismeréssel a tarsolyában látogat el Rádpusztára. (Az év vendéglőse (2008), Amerikai Chef Akadémia tagja (2009), Magyar Köztársasági Elnök Arany Érdem Keresztje (2009), A Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke (2011), Gundel Károly-díj (2015), Dining Guide Életmű Díj (2019) Az eseményen részt vesz majd az elmúlt év marhapörköltfőző versenyének bajnoka, Somodi János és csapata is Nagykőrösről.

A versenyzők mellett a zsűri is igazi profikból áll majd. A zsűri elnöke Széll Tamás mesterszakács lesz, míg a zsűri tagjai között találkozhatunk hazánk örökös halfőző bajnokával, Novics Györggyel is.

Mindemellett a rádpusztai Gasztro Élménybirtokon ezen a hétvégén a házigazda, Fekete Zoltán és csapata a vendégek számára ízletes hal- és vadételeket kínál az étlapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában