szaktudás

2021.10.01. 17:21

Lézerjelölést is tanulhatnak már a leendő szakemberek

Másfél millió forintos lézerjelölő géppel járult hozzá a Videoton a szakemberképzéshez a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégiumban.

Turbéki Bernadett

A modern technológiával működő gép kezelését elsajátító tanulók versenyképes munkaerőnek számítanak majd a munkaerő piacon.

– Az évtizedek alatt folyamatos együttműködés volt a két intézmény között, jelenleg is húsz tanulót foglalkoztatunk a duális képzés keretében. Az idén ötven éves Videoton ezzel most a jövőbeni szakemberek képzéséhez járult hozzá, hiszen a XXI. századi technológiához XXI. századi tudás szükséges – mondta Fábián Balázs, a Videoton ügyvezető igazgatója.

A szakemberképzés minden irányzatát bemutatta a megajándékozott iskola az átadóval egybe kötött nyílt napon.

Fotók: Muzslay Péter

– A negyedik ipari forradalom korszakát éljük, ami a digitalizáláson alapul. Már általános iskolában elképzelhetetlen a közismereti órákon a technikai eszközök bevetése, és egy–két éven belül újabb és újabb gépek működését kell elsajátítanunk – világított rá az ajándék gép oktatási jelentőségére Takács Szilvia, a gépész igazgatója.

– Nagyon fontosnak tartom, hogy a diákok testközelből ismerjék meg az oktatási intézményeket, hiszen ezek a közvetlen élmények adnak választási alapot – mondta Lakosné Németh Erika, aki a Baranya-megyei Gödréből hozott el néhány érdeklődő nyolcadikost, akik a rendészeti osztályba jelentkeznének.

– Sportlövő vagyok, ezért úgy gondolom, hogy a hobbimmal a munkámban is tudnék érvényesülni – mondta Hegedüs Abigél.

– Pápáról jöttem, és a honvédelem érdekel, mindenki katona a családban – mondta Cziéber Zoltán, aki Pápáról érkezett édesanyjával.

– Többszörös túljelentkezés van a kadétosztályba. Nem egy unalmas munka a miénk: sokrétű – mutatta be standjukat Tamási Ádám főhadnagy, aki az iskola valamennyi együttműködő partneréhez hasonlóan válaszolt az érdeklődők kérdéseire a nyílt napon, amelyen kilenc szakirányt mutattak be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában