adomány

2021.10.25. 17:30

Pénzzel és nagyobb területtel segíti Kaposvár a kutyákat

Ötmillió forint plusz támogatást kapott a Kutyatár Egyesület a kaposvári önkormányzattól.

Marosi Gábor

A rendkívüli segítségre a megnövekedett költségek miatt volt szüksége az egyesületnek, hangzott el a Kutyatár telephelyén rendezett hétfői sajtótájékoztatón. Szita Károly Kaposvár polgármestere elmondta, az egyesület nemcsak Kaposváron, hanem a város környékén is szívén viseli az állatok sorsát és azon dolgozik, hogy a menhelyre bekerült kutyákat örökbe tudja adni.

A polgármester kiemelte, a Kutyatár Egyesület már kinőtte a jelenlegi telephelyét, ezért a mellettük lévő háromszor akkora területet is hamarosan birtokba vehetik. A terület jelenleg a Kometa tulajdona, de egy telekcserével nemsokára az önkormányzathoz kerül. A bővítésre nagy szüksége van az egyesületnek, a jelenlegi telephelyen jelenleg 150 kutyát tartanak. Boncz Edit a Kutyatár vezetője elmondta, évente több száz állatot adnak örökbe mégis telt házzal üzemmel. Kiadásaik folyamatosan emelkednek, évente nagyjából ötven millióból gazdálkodnak, ebből harminc milliót az állatorvosi költségekre fordítanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában