segítség

2021.11.13. 08:00

A reformátusok kezdték a gyűjtést

Az országban az elsők között a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZSZ) indította el az adventi segélyprogramját.

Marosi Gábor

A szervezet négyféle akcióval 9000 nehéz körülmények között élő család karácsonyát szeretné szebbé tenni. Győri-Simon Annamária, az MRSZSZ adománykoordinációs ágazatvezetője megkeresésünkre elmondta, a Szeretetdoboz elnevezésű programban egyedülálló, idős embereknek, valamint nehéz sorsú családoknak segítenek tartós élelmiszerekkel és tisztító- és tisztálkodási szerekkel. A Kívánságlista programban 3000 gyermek álmát szeretnék valóra váltani. Olyan fiatalokat támogatnak, akikkel már régóta kapcsolatban áll a szervezet. Ennek részletei a jobbadni.hu oldalon érhetők el. Győri-Simon Annamária kiemelte, a református gyülekezetekben meghirdették a Nyilas Misi cipősdoboz-akciót, az év vége felé pedig elindítják a tűzifaprogramot, amelyben várhatóan mintegy 100 nehéz sorsú családnak segítenek.

A Kaposvári Egyházmegyei Karitász élelmiszercsomagokkal egész évben támogatja a rászoruló embereket, karácsony környékén azonban még több családnak segítenek. Feketéné Szabó Márta igazgató elmondta, az adventi időszakban jobban koncentrálnak a gyermekes családokra, ezért az élelmiszerek mellett játékok és édességek is kerülnek a fa alá, a csomagokból somogyi és zalai családok részesülnek.

Az Ökumenikus Segélyszervezet advent első vasárnapján kezdi el a karácsonyi gyűjtést. Ilyenkor nem csak az ünnepekhez, hanem az egész éves munkájukhoz várnak felajánlásokat. Bacza Barbara kaposvári központvezető elmondta, Somogyban 400 gyereknek teszik szebbé az ünnepeket. Az ajándékcsomagokba játék, kreatív eszköz, ruha és édesség is kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában