adomány

2021.11.26. 19:42

Egy tányérnyi emberség került ma az asztalra

Ételt, takarókat, meleg ruhát és zoknit kaptak a kaposvári hajléktalanszálló lakói az I. Kaposvári Lions Clubtól. Egy jótékonysági koncert bevételéből fizette a szervezet.

Marosi Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Több kondér – füstölt csülökkel és lapockával gazdagított – gulyáslevessel érkeztek a Lions Club önkéntesei a hajléktalanokhoz pénteken. A nehéz vasfazekakat a szálló lakói cipelték be az intézet konyhájára, valamennyien jóízűen falták be a levest.

– A hajlék nélküliek tudták, hogy jövünk, és már nagyon vártak bennünket – mondta Vargáné Bíró Éva, az I. Kaposvári Lions Club elnökhelyettese. – A legtöbben helyben fogyasztották el a gulyást, de éthordóba is került a levesből. Az ételosztás mára hagyománnyá vált. November vége felé, amikor beköszönt a hideg idő, eljövünk hozzájuk, és sosem érkezünk üres kézzel. Az ételen kívül több mint 120 pár vastag zoknival is megleptük őket.

Az I. Kaposvári Lions Club elnökhelyettese elmondta: a hátrányos helyzetű gyerekeknek szemüveget vásárolnak, s gondolnak a nehéz helyzetbe került édesanyákra is. Nekik olyan csomagot állítanak össze, amely tisztálkodási és higiéniás termékeket tartalmaz.

Fotó: Lang Róbert

 

Jó szívvel segítenek egész évben

Nagy Bernadett Beáta, a „Nyitott Kapu” Hajléktalan Gondozási Központ vezetője elmondta, a Lions Club segítségére nemcsak ilyenkor, hanem az év bármely napján számíthatnak. Előfordult, hogy az egyik ellátottnak szemüvegre, egy másiknak tévére volt szüksége, a klub pedig teljesítette a kérést. – Minden segítségnek nagyon örülnek a gondozottjaink, az ételnek kifejezetten, mert sokak számára visszaidézi azt az időszakot, amikor még családban éltek – mondta, hozzátéve: a hajléktalanszállón 75-85 embert szállásolnak el éjszakánként, s a nappali melegedőt 115-en veszik igénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában