munkába tekerünk

2021.11.19. 18:30

Épülnek a kerékpárutak, jövőre közbringák is érkeznek Kaposvárra

– Jelentős állomásához érkezett a tavaly elkezdett kaposvári kerékpárút építési program, 1 milliárd 250 millió forintból a város belterületén számos helyen valósulnak meg beruházások – mondta el a pénteki sajtótájékoztatón az Izzó utcában Szita Károly.

Góz Lilla

Kaposvár polgármestere hozzátette: a városon kívül a zselici falvakat összekötve épül kerékpárút, valamint a Kaposvár-Szigetvár közötti is a közeljövőben megvalósulhat.

– Két évvel ezelőtt a Videoton kezdeményezésére döntöttünk úgy, hogy az Izzó és a Guba Sándor csomópontot alakítsuk át, valamint egy kerékpárutat építsünk itt, mivel nagyon sok dolgozójuk biciklivel közlekedik a munkába – emelte ki Szita Károly, aki azt is elmondta, a következő év első negyedévében készül el a beruházás, továbbá kerékpárutat alakítanak ki jövőre a Guba Sándor utcában a Dombóvári úti csomóponttól egészen a Kaposvári Campusáig, a Béke lakóteleptől a Raktár utcai körforgalomig, így Kaposfüredről is be lehet biciklizni a városba.

A közbringa hálózat közbeszerzése is lezárult, így 2022 első felében 18 helyszínen lesz 250 dokkoló állomás és 177 darab kerékpárt vásárol a város. Fábián Balázs, a kaposvári Videoton Elektro-Plast Kft. ügyvezetője elmondta: örülnek, hogy az Izzó utcában kerékpár út lesz kialakítva, így a dolgozóik könnyebben juthatnak el munkahelyükre két keréken. Örvössy Péter, a Videoton dolgozója tizenegy éve kerékpárral jár munkába, rajta kívül még télen is közel húszan közlekednek biciklivel, tavasztól őszig pedig közel száz kerékpárral megtelnek a vállalat tárolói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában