babadoboz

2021.11.24. 18:45

Fészekben fejlődhetnek tovább a koraszülött csecsemők

Több tucatnyi speciális textíliát, úgynevezett babafészek-csomagokat és kiegészítő termékeket adományozott az Alapítvány az Alapítványokért szervezet a kaposvári kórháznak. Az adományokat a koraszülött ellátásban használják majd fel.

Marosi Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Évente átlagosan 1100-1200 gyermek születik a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban. A csecsemők kilenc százaléka koraszülöttként jön a világra. Az ő fejlődésüket segíti a szerda délután átadott babafészek. A textíliából készült eszközt az inkubátorban helyezik el, majd ebbe teszik bele a gyerekeket. A fészek majdnem olyan közeget biztosít a csecsemőknek, mintha továbbra is az anyaméhben lennének.

Nyilka Ildikó az Alapítvány az Alapítványokért kuratóriumi elnöke az átadás előtt szervezett sajtótájékoztatón elmondta, csaknem egymillió kilencszázezer forint értékben összesen 56 babafészek csomagot adományoztak a kaposvári kórháznak azzal a céllal, hogy minél több koraszülött gyermek gyógyulást segítsék. Nyilka Ildikó hozzátette, országosan eddig 27 kórházat támogattak ilyen csomaggal. Az intézmények több mint 37 millió forint értékben mintegy 12 ezer 500 textil eszközt kaptak már.

 

 

Korszerű osztályon használják fel

 

Héra Eszter a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház ápolási igazgatója az eseményen elmondta, idén vették birtokba a 90 éves felújított szülészeti osztály épületét, ahol nagy segítséget jelent majd a babafészek ajándék. Szita Károly polgármester arról beszélt, Kaposváron egy gyermek születése nemcsak a szülőknek, hanem a város közösségének is ajándék. A város vezetője hangsúlyozta, azért is épült meg Magyarország egyik legkorszerűbb szülészeti osztálya Kaposváron, hogy méltó körülményeket tudjanak biztosítani a születendő gyermekeknek és az édesanyáknak. Az eseményen részt vett Verrasztó Evelyn Európa-bajnok úszó, olimpikon is. Elmondta, koraszülöttként jött a világra, ezért is csatlakozott a szervezet munkájához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában