hitélet

2021.11.28. 19:00

Imatermet avattak a Ruhagyári lakópark Szeretetotthonában

Újabb beruházás készült el a Ruhagyári lakópark Szeretetotthonában, ahol felavatták az újonnan kialakított imatermet és egyben könyvtárat egy első adventi istentisztelet keretében.

Lapat Lili

Az eseményen Pataky Albert pünkösdi egyház elnök hirdette az igét, Szita Károly polgármester, Varga László megyéspüspök, valamint a társegyházak kaposvári gyülekezeteinek vezetői, lelkészei személyesen vettek részt az avatáson.

– Egy évvel ezelőtt adtuk át a földszintet, mint idősek otthona, tavasszal pedig az első emeleten újabb lakószobákat adtunk át – mondta Óvári Róbert, intézményvezető. – Ehhez tartozik a kialakított imaterem is, mely közösségi térként, könyvtárként, illetve a mindennapos foglalkozások helyeként is szolgál majd. Az imaterem átadáson Szita Károly polgármester, Varga László megyéspüspök és a meghívott lelkésztársak is köszönetüket fejezték ki a beruházásban közreműködők kitartó munkájának.

– Az idősebbek már fokozottan érzik azt, hogy az életút végére érnek és valamiféle számadást kell adniuk előbb-utóbb. Egyre többször fordulunk magunkba, ez pedig egy kiváló hely ahhoz, hogy megújuljon bennünk a hit és az összetartozás – nyilatkozta Kalmár Soltonyi Mária, az idősek otthona egyik lakója. Egy másik ott élő nyugdíjasnak, Kalmár Sándornak kifejezetten tetszik, hogy tiszta, egyszerű és világos a terem, hiszen úgyis a gondolat a lényeg.

Az idősek otthonában jelenleg 20 fő él, de folyamatosan költöznek be az új lakók. 2022-ben újabb 13 egyágyas lakószobát terveznek kialakítani, azt követő évben pedig egy speciális demens részleget is létrehoznak 20 fő részére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában