fejlődés

2021.11.06. 13:00

Interaktív látogatóközpont nyílik Barcson

A tervezett látogatóközpont modern technológiával kívánja bemutatni a barcsi közlekedéstörténetet, történelmet, kultúrát és hagyományokat.

Barkóczy László

A kiállítások új generációja, úgynevezett interaktív látogatóközpont készül Barcson, amely egy pályázat keretén belül valósul meg. A kb. 100 négyzetméteres kiállítótér 5 főbb elemből épül fel, amelyek Barcs közlekedéstörténetét, kultúráját, növény- és állatvilágát, hagyományait hivatottak bemutatni olyan formában, hogy a látogató teljesen beleképzelhesse magát az adott helyzetbe, környezetbe.

A kiállítás egyik legizgalmasabb része a harmadik elem, ahol szinte megszűnik tér és idő, a virtuális vízi túra. A Dráva folyón jelenleg csak túravezetővel lehet közlekedni, azonban ez az elem lehetővé teszi a folyó megközelítését kenu segítségével – a szárazföldön, a kiállítás közepén. A látogató beül egy 3D-s kenuba, előtte és mögötte pedig azokat a drónfelvételeket láthatja egy kivetítőn, amelyik folyószakaszon csónakázik éppen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában