piaci körkép

2021.11.05. 11:56

Ürülnek a kertek, de még sok az őszi finomság a piacon

Sütőtök kavalkád várta a kaposvári nagypiacra érkezőket pénteken. Krizantémból is bőséges választék volt és még csemegekukoricát is kínáltak. Sok őstermelő a napokban utoljára árul idén a piacon, kiürült kertjük, elfogytak a finomságaik.

Góz Lilla

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Szili Dezső már kilenc órára eladta az összes sütőtököt a kaposvári nagypiacon.

– Korábban még december elején is jöttem, sajnos az aszály miatt kevesebb tök termett, elbúcsúztam az árusoktól, idén már árulni nem jövök, mindössze ez a két krizantém csokor maradt – mondta az őstermelő. A kertek utolsó terméseit kínálták a standokon. Domonkos Árpád még kedvező áron csemegekukoricát is hozott, de ropogós paprikáiból is került a vásárlók kosarába. A babafej méretű káposztáiból fogyott szép számmal.

 

– A téli időszakban teszek el savanyú káposztát és szereti a család a húsos káposztát csülökkel megbolondítva, ez lesz a szombati ebéd – árulta el Kovács Imréné kaposvári nyugdíjas, aki minden héten ellátogat a piacra. Aki viszont készen vásárolta volna a savanyított káposztát, az a csarnokban megtehette. Őszi gyümölcsökből sem volt hiány, fürtökben lógtak a szőlők és mosolygós almák is kerültek a kosarakba. Balogh Zsanett pedig Sampson fajtájú sütőtököt kínált, aminek a formája egy kuglófra hasonlított.

– Nagyon édesek, keresik is ezt a fajtát, valamint a diót is viszik, de csak módjával, mert sokallják az árát – tette hozzá a kaposvári őstermelő. A húsos pultokban pedig egyre többen keresték a sütni való hurkát, kolbászt. Sokan érdeklődtek Márton naphoz közeledve, hogy kapható lesz-e libacomb a piacon. Az egyik helyi kifőzdében elárulták, hogy jövő héten ludas kásával és sült libával készülnek, amely mellé a párolt lilakáposztát kínálnak.

Kaposvári Nagypiac aktuális árai

2021. november 5.

Kacsa szárnytő

829 Ft/kg-tól

Kacsa comb

2269 Ft/kg-tól

Kacsa nyak

479 Ft/kg-tól

Kacsa far-hát

369 Ft/kg-tól

Kacsa háj

1359 Ft/kg-tól

Liba szárnytő

819 Ft/kg-tól

Liba comb

3469 Ft/kg-tól

Csirke mell filé

1459 Ft/kg-tól

Csirke alsó comb

559 Ft/kg-tól

Csirke szárny

559 Ft/kg-tól

Csirke máj-szívvel

659 Ft/kg-tól

Sütőtök

380 Ft/kg-tól

Karfiol

350 Ft/kg-tól

Paprika

350 Ft/kg-tól

Fekete retek

350 Ft/kg-tól

Burgonya

199 Ft/kg-tól

Vöröshagyma

250 Ft/kg-tól

Kelbimbó

850 Ft/kg-tól

Csicsóka

450 Ft/kg-tól

Fejes káposzta

250 Ft/kg-tól

Gesztenye

1100 Ft/kg-tól

Szőlő

760 Ft/kg-tól

Dióbél

1500 Ft/kg-tól

Körte

650 Ft/kg-tól

Alma

169 Ft/kg-tól

Naspolya

750 Ft/kg-tól

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában