Nincsenek kint a vízből

2021.12.20. 11:30

Bonyolódik a helyzet a csokonyavisontai strand eladása körül

A napokban forrósodott fel a hangulat a csokonyavisontai gyógyfürdő eladásának ügyében.

Kovács Gábor

Mint arról korábban beszámoltunk, a helyi önkormányzat adásvételi szerződést kötött a fürdőt üzemeltető kft.-ben lévő százszázalékos tulajdonrészének értékesítésére. 

– Azóta megtörtént a szerződés aláírása, és a vevő ki is fizette a vételár első részletét – felelte érdeklődésünkre Harasztia Attila, Csokonyavisonta polgármestere. – Ám a vevő jelezte, hogy módosítani kívánja a szerződést, mert előre nem látható költségek merültek fel, amelyek finanszírozása többletforrás bevonását igényli. Ezt a kérését én múlt hét kedden a képviselő-testület elé vittem, azonban egy kifejezetten durva hangvételű vita után leszavazták a javaslatomat. Élve az újratárgyalás elrendelési jogkörömmel, újra a testület elé viszem a javaslatom a szerződés módosítására, hiszen a fürdő körül kialakult helyzet megoldása rendkívül fontos a település jövője szempontjából. Azonban a testületi ülés előtt egy fotó készült, amelyen az látható, hogy a helyi önkormányzat képviselő-testületének két tagja éppen egy helyben jól ismert turisztikai nagyvállalkozó házából lép ki. 

A polgármestert meglepte a fotó, mert a helyi vállalkozó éppen a legutóbbi, keddi ülés után kereste meg az önkormányzatot, hogy ajánlatot tenne a kft. megvásárlására. Harasztia Attila arról tájékoztatta, hogy a vevővel megkötött megállapodás él, de jelezve a nyitottságot más javaslatra, hétfőre összehívott egy rendkívüli képviselő-testületi ülést, ahol ismertetheti az elképzelését. A polgármester nem tudott a találkozóról, de arra vonatkozóan, hogy vajon milyen céllal találkoztak az önkormányzati képviselők a helyi vállalkozó házában a hivatalos ülést megelőzően, nem kívánt találgatásokba bocsátkozni. 

Évek óta nehéz helyzetben vannak Idén nyáron még a fürdő bezárásának híre is felröppent, amit aztán azonnal cáfoltak a fenntartók, hangsúlyozva, hogy céljuk a fürdő egykori hatalmas népszerűségének újbóli elérése fejlesztésekkel, ugyanakkor a nosztalgikus retró jelleg megőrzésével. Vasárnap éjszakai medencés partik­ról beszéltek, amelyeket az év nagy részében megtartanának és többnapos fesztiválról is szó volt. A fürdő alkáli hidrogénkarbonátos, gyengén jódos és kénes termálvizét mozgásszervi és nőgyógyászati gondokra ajánlják évtizedek óta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában