Nagy kirándulás

2021.12.12. 20:00

Felejthetetlen délután élményét kapták ajándékba a somogyi gyerekek

A budapesti adventi vásárba is ellátogathattak azok a kürtöspusztai gyerekek, akiknek élménygazdag programot szervezett az Ökumenikus Segélyszervezet.

Sonline

Több mint 20 gyermek számára volt felejthetetlen a hétvége, hiszen számukra szervezett kirándulást az Ökumenikus Segélyszervezet Budapestre. A fiatalok közül többen először jártak a fővárosban. 

A zömében 12-14 éves korosztályú, a segélyszervezet kürtöspusztai Jelenlét Pontjának látókörében, nehéz körülmények között élő családokból érkező gyerekek egyik csoportja a mézeskalács tésztájának gyúrásába, szaggatásába és sütésébe kapcsolódott be, egy másik csapat pedig az elkészült süteményeket díszítette föl. Míg a gyermekek harmadik csoportja a Szent István tér közepén található korcsolyapályán, ismert önkéntesek vezetésével korcsolyázott, addig a negyedik csapat a vásár kovácsműhelyében vett részt élményfoglalkozáson. A gyermekprogramokba az Ökumenikus Segélyszervezet olyan ismert önkéntesei kapcsolódtak be, mint Wolf Kati énekes, Katus Attila sportaerobic világbajnok, Mezei Léda színész, Harsányi Levente műsorvezető, Várnagy Andrea Liszt-Ferenc díjas zongoraművész és Kovács Lázár séf. Az élménynap közben forró teával és egy finom uzsonnával kedveskedtek a gyerekeknek az Adventi Ünnep a Bazilikánál program szervezői.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója a programmal kapcsolatban elmondta: amellett, hogy a szeretet.éhség elnevezésű országos adventi adománygyűjtést megszervezik évről-évre, arra is nagy hangsúlyt fektetnek, hogy a gyerekek élményekkel gazdagodjanak az ünnepi időszakban. 

A rendezvény kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. A Segélyszervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni!

A Segélyszervezetet Kaposváron, a Kossuth téren található ajándékkuckóban is lehet támogatni. Erről bővebb információt ide kattintva találsz! 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában