Családi nap

2021.12.12. 23:37

Játszva könnyebb a nehéz is

Mozgássérült és ép gyermekek játszhattak együtt a Vadvirág Alapítvány családi napján a hétvégén. Az Együttműködés az egészségért és a tehetségekért projekt zárórendezvényét tartották, a kísérőprogramok szervezésében együttműködtek a Kaposvári Városfejlesztési Nonprofit Kft.-vel.

Kovács G.

A gyermekek és fiatalok együtt mozoghattak, és szerezhettek közös élményeket egy érzékenyítő program keretében. A kamaszoknak workshop-bemutatón új lendületet és motivációt adtak a tanuláshoz. A családi élménynapon ügyességi és logikai játékokon, apa–fia és anya–lánya tornákon csiszolódtak össze a résztvevők, ezzel egy kis színt tudtak vinni a Vadvirághoz közel álló családok életébe. 

– Nehéz két év van mögöttünk, mert a karanténok és lezárások veszélyeztették a szolgáltatásaink nagy részét, ezért adománygyűjtő akcióba kezdtünk, ami segíti a fenntartásunkat – mondta Kárpáti Anikó, a Vadvirág Alapítvány szakmai igazgatója. – A legnagyobb közösségi oldalon és a kaposvári központunkban is lehetőség van arra, hogy adományozhat az, aki szeretné támogatni a tevékenységünket. 

Sok tanulási probléma és elmaradás keletkezett a gyerekeknél a pandémia alatt, emiatt sokszor bajban voltak a családok. A most született, legújabb pedagógiai kutatási eredmények bizonyítják, hogy hátrányt szenvedett az olvasástanulás, tette hozzá a szakértő. 

A Vadvirág a Detki keksz gyártójával közösen elindított egy ingyenesen letölthető olvasás-előkészítő és olvasásfejlesztő programot. Az okosjáték lényege, hogy különböző témakörökben kéthetente feladatlapok jelennek meg, amelyekkel a gyerekek játszva fejleszthetik az értő olvasáshoz szükséges képességeiket. Külön karácsonyi játékos feladatok is szerepelnek a programban.

Fotók: Muzslay P.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában