Fotók

2021.12.07. 19:48

Néhány petákért adják portékáikat a kaposvári ovisok

A kaposvári óvodák és civil szervezetek szebbnél szebb portékáiból válogathatnak az érdeklődők a Fő utcán három napon át. A petákvásáron értékesített karácsonyi díszek árából befolyt összegből a gyerekek oktatását, fejlesztését segítik.

Góz Lilla

Csipkével díszített angyalkák, piros orrú manók és függönykarikából készített adventi minikoszorúk. Szebbnél szebb kézműves portékákból lehetett szerdán délelőtt válogatni a Fő utcán. A Honvéd és Petőfi utcai tagóvoda arra sétáló gyermekei és óvónői is válogattak a portékák közül.

– Tudjuk, hogy jó helyre kerül a pénz, ezért is szívesen vásároltunk – mondta el az egyik óvónő. Az Arany János Tagóvoda már ötödik alkalommal vesz részt a petákvásáron.

– Volt egy adventi varróestünk, ahol a szülők, nagyszülők, óvónők, dadák készítettek ajándékokat, amelyeket az óvodában tartott adventi vásárban és itt, a Fő utcán lehet megvásárolni – mondta el Berkes Vangélia szülő. – A karácsonyi díszek alapanyagait támogatásokból vásároltuk meg, az eladásokból befolyt összeg pedig az óvoda Boldog Gyermekkorért Alapítványának számlájára kerül, ebből vásárolunk fejlesztő eszközöket, játékokat és kirándulásokat szervezünk belőle. Sok helye van az anyagi támogatásoknak – mondta el Horváth Györgyné óvodapedagógus.

A Napkerék Egyesület Hangya Tanodájának gyermekei üdvözlőlapokat, könyvjelzőket, adventi minikoszorúkat készítettek a vásárra. – A beérkező támogatást a gyermekeinkre fordítjuk – mondta el Szűcsné Várvízi Ágnes, a Hangya Tanoda képviseletében. A civil szervezetek közül a Kutyatár Egyesület is sok szép karácsonyi dísszel érkezett a vásárra, amelyeket adományként kaptak. Az egyesület naptára is kapható náluk.

Címkék#óvoda
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában