Védekezés

2021.12.09. 14:00

Rengeteg a kártevő, friss tudás kell a növényvédelemhez

Góz Lilla

Harmincketten végeztek a nyolcvanórás zöldkönyves növényvédelmi tanfolyamon Kaposváron. Tóth István növényvédelmi szakmérnök elmondta: a Nemzeti Agrár­gazdasági Kamara (NAK) Somogy megyei igazgatósága és a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara somogyi szervezete egy év kihagyás után tudta megszervezni a képzést a járvány miatt. 

 

– Az elmúlt negyed évszázadban tizenkét károsító organizmus jelent meg, amelyek komoly növényvédelmi problémát okoznak, és komoly kihívások elé állítják a szakembereket – mondta el Tóth István. Hozzátette: a jövőben integrált, ezen belül agrokémiai és biológiai védekezésre egyaránt szükség van. Előtérbe kerül a digitalizáció a növényvédelem terén és a feromoncsapdák használata. A képzésen a módszerek mellett a védőruhák használatáról is kaptak tájékoztatást a résztvevők, valamint kiemelten kezelték a környezetkímélő technológiát. 

A közeljövőben Szőlősgyörökben és Csurgón lesz még zöldkönyves tanfolyam. A végzettség feljogosít a II. forgalmi kategóriájú növényvédő szer vásárlására, saját célú felhasználására és kiskereskedelmi forgalmazására. A zöldkönyv érvényessége öt évre szól.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában