Meggondolta magát

2022.01.21. 09:00

Hatmilliót sikkasztott, de végül visszaadta

Jelentős értékre elkövetett sikkasztás miatt emelt vádat a Fonyódi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki az egyik ismerősének a pénzét nem a megállapodásuk szerint használta fel, hanem saját céljaira fordította.

Kovács Gábor

Több mint két évvel ezelőtt, még 2019-ben azzal kereste meg az ismerősét, hogy pénzzel szálljon be egy jövedelmező közös üzletbe. Végül meggyőzte, hogy hatmillió forintot adjon át a vádlott által tervezett cégvásárláshoz. 
A férfi ugyan megkereste a megvásárolni kívánt cég vezetőjét, de megegyezés nem született, így aztán az átvett összeget saját szükségleteire költötte ahelyett, hogy a sértettnek visszaadta volna. 
A hitelezője végül feljelentést tett ellene, ezután a vádlott megtérítette az elsikkasztott pénzt, mert közvetítői eljárás zajlott le a felek között. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádlott ellen, azonban a férfi büntetése korlátlanul enyhíthető a tevékeny megbánás mint büntethetőséget megszüntető ok alapján. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában