Apáczai-ösztöndíj

2022.01.21. 07:00

Pénzt és mentort is kaphatnak a diákok

Az aktuális tanév második félévétől újabb ösztöndíj vált elérhetővé a technikumokban és szakképzőiskolákban tanulók számára – közölte lapunkkal a Kaposvári Szakképzési Centrum.

Harsányi Miklós

 A Kaposvári Szakképzési Centrum tíz intézményébe öt településen – Kaposvár, Nagyatád, Barcs, Kadarkút, Tab – csaknem ötezer diák jár. A havi 16–34 ezer forintos Apáczai-ösztöndíjra a hátrányos helyzetű és jó tanulmányi eredményű kilencedikes és tizedikes tanulók nyújthatnak be pályázatot. Országosan mintegy kétezer diák részesülhet ebben a támogatásban. A KSZC tájékoztatása szerint az ösztöndíjprogramra a nappali rendszerű szakmai oktatásban tanulók lehetnek jogosultak és a juttatás összegét a tanulmányi eredményhez igazodva ítélik meg. 

– Iskolatípustól függően a szakképzésben tanulóknak havonta 8–16 ezer forintos általános ösztöndíj jár – közölték a Somogyi Hírlappal. – Az Apáczai-ösztöndíjasok ezen felül további támogatást kapnak, valamint mentori segítségre is számíthatnak a tehetségük kibontakoztatásához. A pályázatok benyújtási határideje február 7. 

A pályázatokat még februárban elbírálják és a támogatásért jelentkező középiskolások várhatóan február 28-án tudják majd meg, hogy sikerrel jártak-e. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában