Ellenállás

2022.01.23. 08:00

Tiltakozást váltott ki az apartmanház

A helyi ingatlantulajdonosok egy része tiltakozott a balatonmáriafürdői Bárdos Lajos sétányon tervezett apartmanház építése ellen.

K. G.

 A tiltakozás nagy visszhangot kapott, emiatt tette közzé állásfoglalását az önkormányzat. Galácz György polgármester elmondta, hogy az elmúlt évtizedekben több próbálkozás történt mindkét ingatlan hasznosítására, de ezek különböző okok miatt meghiúsultak. Az önkormányzatnak arról van tudomása, hogy most a magáningatlanra építésiengedély-kérelmet nyújtott be a tulajdonos a Somogy Megyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztály építési osztályához Marcaliban. – Ha valaki a szabályoktól eltérőt tapasztal, azt a hatóság felé kell jelezni, de nem lehet megakadályozni egy magántulajdonú fejlesztést, ha a törvényes kereteket nem lépi túl – tette hozzá Galácz György


A magántulajdonban lévő telek mellett található egy közel 20000 négyzetméteres, önkormányzati építési terület, ahol a strand és egy szabadidőpark fejlesztését még 2015-ben egy műfüves futballpálya építésével kezdték, majd parti sétányt építettek. Elkészült a strand és a Csatornapart utca közlekedési kapcsolatának és parkolóinak útépítési terve. Megkezdődött a Nyugati-övcsatorna szélesítése a hajóállomással szemben a BAHART hajóflottájának korszerűsítése, cseréje miatt. A közel 20000 négyzetméteres terület bőven biztosítja a helyet a nyári szezonban megnövekedett vendégforgalom számára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában