Ellenőrzés

2022.02.28. 11:30

Él még a kemény kamionos legendája, de pihenni kötelező, nem opció

Tehergépkocsikat és autóbuszokat vizsgáltak megyénk útjain az elmúlt napokban a somogyi rendőrök. 15 sofőrnél találtak problémát, s a járművezetők rövidesen újabb akcióra készülhetnek.

Harsányi Miklós

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának (Roadpol) idei ellen­őrzési terve alapján ezúttal a tehergépkocsik és az autóbuszok ellenőrzése volt fókuszban a megye útjain – közölte lapunkkal Orbán Zoltán őrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán. 

A somogyi rendőrök összesen 88 gépjárművet ellenőriztek, s 15 sofőrnél tapasztaltak hiányosságot. Vezetési és pihenőidővel, illetve tachográf használatával kapcsolatban hét, biztonsági öv használatának elmulasztása miatt hat, míg műszaki hiányosságok miatt két esetben intézkedtek az akció során – tudtuk meg a rendőrségi szóvivőtől. 

 

A veszélyes áruk szabályos szállítását is ellenőrizték 

– Kollégáim az ellenőrzések során fokozott figyelmet fordítottak a vezetési és pihenési idővel, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartására – mondta a rendőrség megyei szóvivője. – S a beutazás, illetve belföldön tartózkodás jogszerűségének vizsgálatára is. 

Orbán Zoltán közölte: az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának terve alapján a következő fokozott ellenőrzést március 21–27. között hajtják végre, melynek fő célja a sebesség-ellen­őrzés lesz. 

 

 

Fotó: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában