Verseny

2022.02.13. 20:55

Elvitték a kupát a Kurta farkúak

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Darányi Böllérversenyt.

Góz Lilla

Az idén tizenhárom csapat mérte össze tudását gyorsaságban, ügyességben, és nem utolsó sorban hurka- és kolbásztöltésben. A csapatok már kora reggel munkába álltak, és délután kettőre elkészültek a feldolgozott húskészítményekkel. – Szerettük volna a régi disznóvágás hagyományát feleleveníteni a böllérversenyen, hiszen egyre kevesebb háznál tartják ezt a szokást. Az idén érkeztek csapatok Kálmáncsáról, Tiszacsegéről, Újszentmargitáról, Kimléből, Kastélyosdombóról és Barcsról is – mondta el Villányi László, Darány polgármestere. 
– Tavaly a járványhelyzet miatt elmaradt a böllérverseny, de idén sikerült megtartani. Tizennégy disznót vágtak le a csapatok, a legnagyobb állat 160 kilós volt – jegyezte meg a polgármester. Díjazták a kolbászokat, a hurkákat, a fogópálinkákat, de még a legvidámabb csapatot is. A vándorkupát ismét a Tiszacsegéről érkező Kurta farkúak nyerték el, második legjobb csapat a Seres Kft. lett Barcsról, harmadik helyen pedig Lakócsa Község Önkormányzata végzett. G. L. 
 

 


Fotó: MW/Barcs Média

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában