Nemzeti ünnep

2022.03.16. 10:00

A szabad sajtót is ünnepeltük március 15-én

Felelősségünk közös. Nem nézzük azonos szemüvegen keresztül mindenkivel a világot, ez így természetes, de ettől függetlenül közös cél kell legyen a somogyi polgárok biztonságának megőrzése, és el kell tudni választani a valót a valótlantól – erre figyelmeztetett sajtónapi köszöntőjében Biró Norbert, a Somogy Megyei Önkormányzat elnöke.

Kovács Gábor

1990 óta a szabad sajtó napja március 15-e, miután a márciusi ifjak első követelése is a sajtószabadság volt. Ebből az alkalomból köszöntötte rendhagyó módon a sajtó munkatársait a megyei közgyűlés elnöke. Kitért arra is, hogy elsősorban az objektív, korrekt tájékoztatás szoríthatja háttérbe a közösségi médiában tapasztalható álhírek sokaságát, erősítheti a somogyi polgárok korrekt információkkal történő ellátását. 
Szita Károly, Kaposvár polgármestere a Városháza dísztermében köszöntötte a helyi sajtó képviselőit a nemzeti ünnepen. Kifejezte az egyetértését azzal, hogy az olyan vészterhes időkben, mint a járvány és a háború, fontos megadni a biztatást és a reményt az olvasóknak. K. G. 

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában