Verseny

2022.03.21. 16:03

Somogyi párlat lett Pannónia Kincse

Tizenhét magyar megyéből, valamint öt más országból gyűjtött össze 825 versenymintát a IV. Pannónia Párlatverseny, a szabad magán és bérfőzők határtalan párlatversenye.

Góz Lilla

A Nagykanizsa melletti Sormáson, a szombati eredményhirdetésen hat somogyi pálinkakészítő összesen 72 érmes minősítést kapott. Közülük is a legeredményesebb a kaposvári Gyenesei Pálinkárium volt. Fekete berkenye és vadbodza párlataikkal egyaránt kategória győzelmet, ezen túl 5 arany, 6 ezüst és 4 bronzérmet gyűjtöttek be. A verseny abszolút legjobbja a  Gyenesei Pálinkárium vadbodza termésből készített pálinkája lett, ezzel elnyerték az ez évi „Pannónia Kincse” címet. 

 

A somogyi csapat többi tagja is remekelt. A számos ezüst és bronzérmen túl a porrogi Madarász Zoltán 6 aranyából a málna és a fekete noach szőlő kategória győztes lett. 

 

A barcsi Tóth Tamás Csaba 5 aranyérmeséből az alma és a szeder párlata kapott kategória győztes címet. A somogyudvarhelyi Sass Tamás 3 aranyérmes pálinkájából a kökényt és a fekete noach törkölyt jutalmazták kategória győzelemmel. A kaposvári Galántai János 4, míg a csurgói Kovács Tibor 2 arannyal gazdagította a somogyiak gyűjteményét.  

 

A verseny eredmény hirdetése után Gyenesei István elmondta, hogy Somogyország pálinka készítői joggal büszkék ezekre a nagyszerű eredményekre. Hozzátette, hogy nincs ennek semmi más titka, mint a megalkuvást nem tűrő, de alázattal végzett munka, aminek végeredményével sokaknak tudnak  örömöt szerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában