Munkaerő

2022.04.27. 09:00

A fiatalok alapozzák meg a gazdaság sikerét

A Somogy Megyei Önkormányzat is partner a gazdaság további fejlődésében, a pandémia miatt esetleg felmerült munkaügyi problémák rendezésében, ezért is folytatják azt a fajta foglalkoztatási együttműködést, melyet a most záruló uniós pénzügyi ciklusban megkezdtek.

MW

Fotó: Lang Róbert

– Csak akkor lehet sikeres a somogyi gazdaság, ha van megfelelő munkaerő, ha a fiatalok is itt akarják kamatoztatni tudásukat. Ezzel nemcsak a települések jövőjét, hanem Somogy megyéét is biztosítják – emelte ki a programmal kapcsolatban Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke. 

Hozzátette: közös célunk, hogy virágzóbbá, még inkább szerethetővé váljanak településeink, a fiatalok is találják meg számításukat, ne akarjanak elköltözni. Ezt a célt tartottuk szem előtt az elmúlt években, és ezt folytatjuk a jövőben is. 

A területfejlesztési források is ezt a célt szolgálják, ám a sikeres beruházások mellett olykor a szakképzett munkaerő hiánya is megjelent. – Ezen a területen is igyekeztünk segíteni, megragadtunk minden rendelkezésre álló lehetőséget, többek között bértámogatásokat, képzéseket, hogy minél több somogyi juthasson munkához. A most záruló uniós pénzügyi ciklusban közel kétmilliárd forintot fordíthattunk öt év alatt a foglalkoztatási együttműködésekre, melyek során sikerült érdemi kapcsolatokat kialakítani a gazdasági élet szereplőivel. Nekik is köszönhető, hogy megyei szinten a helyi paktumokkal együtt több mint 3400 embert tudtunk bevonni a projektbe – összegzett Huszti Gábor. 

Az együttműködéseket mindenképpen szeretnék fenntartani, továbbfejleszteni, újabb és újabb partnereket bevonni. A következőkben 3,5 milliárd forintból folytatódhat a foglalkoztatás-fejlesztés Somogy megyében. Elsődleges cél továbbra is a foglalkoztatás bővítése és a somogyi kis- és közepes vállalkozások megsegítése. Ehhez eddig is partner volt a polgári kormány, számíthattunk támogatásukra, ahogy számítunk a jövőben is. 

Fotó: Lang R.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában