Vadvilág kiállítás

2022.04.14. 18:00

Beköltöztek a bivalyok a múzeumba

Az Egy a Természettel Vadászati Világkiállításon tavaly rendezett tárlatot a Rippl–Rónai Múzeum az Anker-házban, ahol bemutatták a magyarországi nagyvadak életét és legszebb trófeáit.

Kovács Gábor

A nagy siker után újabb hasonló kiállítással jelentkeztek, de most Afrika vadvilágába nyújtanak bepillantást. Összesen 40 nagyemlős, valamint egzotikus madarak és rovarok is szerepelnek a kiállítás anyagában. 
Ábrahám Levente, a múzeum igazgatója és Pintér Rómeó alpolgármester köszöntője után Kubassek János, a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója nyitotta meg a kiállítást, aki az 1970-es évek óta több expedíciót vezetett a hatalmas, sokarcú kontinensre. A kiállításon szereplő preparált vadállatokat és trófeákat Rácz Antal minisztériumi főosztályvezető, és fia, Rácz Béla Gábor, valamint Kultsár Dénes agrármérnökök hagyatékából adományozták a kaposvári múzeumnak, ahol ezentúl állandó tárlaton ismerkedhetnek meg a somogyi diákok és a felnőttek Afrika élővilágával, mely színesíti a megyeszékhely kulturális életét. K. G. 

Forrás: Lang Robert Kaposvar


 


Fotó: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában